30 mei 2021


Een dorpsterras, gitaarmuziek, een springkussen en een macarena onder de partytent: het feestje op zaterdagmiddag 29 mei 2021 was corona-bescheiden maar gezellig en uiteindelijk zonnig. Met als hoogtepunt een klaroenstoot vanaf het balkon en de officiële opening van de vier appartementen aan ’t Hoge Heem, door gebiedsregisseur Klaas Bult.

Hiermee is de aftrap gegeven voor nog vijf zaterdagen vertier, in de binnentuin achter Wiemersheerd. Elke zaterdag is er iets te beleven. Maar het gaat natuurlijk om wat de groei-expositie in de appartementen. Hoe willen we dat Loppersum er over tien jaar uitziet? Willen we het nieuwe Dorpshuis zoals de gepresenteerde plannen? Wat missen we nu? Een kroeg!, staat er al op de ideeënmuur. Een skelterbaan? Een toneelzaal? Hebben we dan genoeg woningen voor starters? Willen we een sportschool? Een dorpsmolen waarvan de winst naar het dorp gaat? Of juist niet? Moeten er meer winkels in het centrum? Of zouden de kleinere winkeltjes misschien moeten verhuizen naar het Zichtermanplein? En als de bibliotheek weggaat, willen we dan een dorpstuin ervoor terug? Of liever woningen? Mooie brede fietspaden of juist kleiweggetjes? Of allebei? Waar willen we buiten bewegen? Een museum! En een trein tussen het kindcentrum en de sporthal.

Denk mee, doe mee. Want als wij het niet bedenken, doen anderen het voor ons. Het programma ziet u op de deur aan het Zichtermanplein. En alvast een teaser: aanstaande zaterdag 5 juni kunt u een proefritje maken met de elektrische Deelslee! En: VRROOM EXPERIENCE voor de jongeren en kinderen die nog geen rijbewijs hebben.

foto’s: Geert Boiten en Herman Rinket