🥇Wat een happening vorige week: 50 jaar Zonnehuis Wiemersheerd in Loppersum🎀. Dankzij de feestcommissie was er de hele week een prachtig programma. Een kerkdienst zondag, ontbijt op bed maandag, officiële opening maandagmiddag, markt en rad van fortuin dinsdag, beautyochtend en galadiner woensdag en vanavond een bonte avond🧙‍♂️.

Mevrouw Schilder namens de bewoners: "Het is goed wonen in Zonnehuis Wiemersheerd. Petje af. Het eten is goed. We hebben mooie gezellige huiskamers voor begeleiding van activiteiten. De behandelaren en vrijwilligers houden ons zo actief mogelijk. Alle lof voor iedereen die meewerkt om fijn te wonen in Zonnehuis Wiemersheerd.”

Ineke Tolhuizen, verzorgende IG is met 43 jaar de langst werkende collega hier. "Wiemersheerd staat vanaf de opening in 1973 tot aan nu in de omgeving heel goed bekend. Het is een fantastisch verpleeghuis. Het voelt als een warm bad, zeggen de mensen."

Eef de Boer, clustermanager: "Al die jaren is het nog steeds een plek waar mensen met liefde en respect worden verzorgd. In Zonnehuis Wiemersheerd zijn vriendschappen voor het leven ontstaan. Er heerst een warme sfeer. Het is een thuis, waar gelachen wordt en saamhorigheid je altijd op de been houdt👊."

Als afsluiting van de officiële opening was er een grandioos optreden van de zusters Marjolijn en Henriëtte😹. Met hun Groninger gekeuvel sloeg de zaal herhaaldelijk dubbel van het lachen. Een ding is volgens hun al die 50 jaar gelijk gebleven: "Dat personeel, familie en vrijwilligers hun stinkende best doen om voor de bewoners te zorgen."

Vrijdag 1 december 2023 was de laatste dag van de feestweek. En werd afgesloten met een muzikaal eindfeest.