Na een week voorpret en spanningen is vrijdag 8 december 2023 de wens van drie bewoners van Zonnehuis Wiemersheerd in Loppersum in vervulling gegaan.

Drie behandelaren van de bewoners, verpleegkundig specialist Trudy, ergotherapeut Jolein Persoon en fysiotherapeut Michelle de Vries vonden dat ze tijdens het multidisciplinair overleg (MDO) meer moesten kijken naar het welzijn van een cliënt. Uit onderzoek blijkt dat tevreden mensen minder gezondheidsproblemen hebben.

Het begon vier weken geleden. Door beter door te vragen hoe iemand zich voelt en wat iemand graag zou willen, popte er bij bewoner Steenbergen één grote wens op; het nieuwe stadion van FC Groningen bezoeken.

De drie behandelaren sloegen de handen ineen om te bedenken of ze hierin iets konden betekenen. FC Groningen werd aangeschreven en voilà, ze ontvingen zes kaarten voor de wedstrijd FC Groningen - Telstar. Met grote dank aan FC Groningen gingen de bewoners, heren Steenbergen, Bouwbaan en Twellaar, en de drie behandelaren als begeleiders de wedstrijd bewonderen. Samen sta je sterk en kun je wat voor elkaar betekenen, dat blijkt maar weer.

Onvergetelijke avond
De avond begon om 17.00 uur met een bord patat en een snack om vervolgens met sjaals en mutsen op pad te gaan naar Groningen. Bij aankomst werd het gezelschap opgewacht door mascotte Groby om vervolgens naar de speciale rolstoelplaatsen te gaan. De koude werd getrotseerd met warme dekens.

Daar werd het FC Groningen lied uit volle borst meegezongen. Met een geweldige sfeer en een snelle voorsprong van FC kon de glimlach en de stralende ogen van onze bewoners kon hun dag niet meer stuk. Onder de indruk, moe, maar zeer voldaan werd rond 23.00 uur Zonnehuis Wiemersheerd weer bereikt en het warme bed opgezocht.

Een bijzondere wens uitgevoerd, met grote glimlachen op zowel de gezichten van de bewoners als de begeleiders als resultaat! De dankbaarheid van de bewoners was niet in woorden uit te drukken. ‘Wat een goed gevoel. Ongelooflijk. Met een klein gebaar, een groot plezier’, glunderden de behandelaren.