Als iemand overlijdt die je dierbaar is, kun je het gevoel hebben dat je wereld instort. Alles wat zeker en vanzelfsprekend was, is nu ineens onzeker. De wereld gaat door, maar voor jou lijkt de tijd stil te staan. Hoe moet je verder, hoe ga je om met de pijn en dit grote verlies?

Wie begrijpt je beter dan iemand die in hetzelfde schuitje zit of zat. Ervaren dat je niet de enige bent, de opluchting die het geeft als anderen begrijpen en herkennen wat je wilt zeggen. Erkenning vinden bij anderen die ieder op eigen manier worstelen met hetzelfde. Steun ondervinden bij elkaar. En gelukkig, ook samen lachen!

Deelname aan lotgenotengroep bied je de mogelijkheid om met mensen, die eenzelde verlies hebben meegemaakt te praten over jouw verlies. Je merkt dat je er niet alleen voor staat en dat je geen uitzondering bent in jouw gevoelens. Je voelt je gehoord en hopelijk begrepen. Je ontdekt dat ieder rouwproces uniek is.

Nergens staat een tijd voor, er bestaan geen ‘regels’ voor rouwen.
Vertrouw op je eigen gevoel.

Er zijn 8 bijeenkomsten die geleid worden door Annet Topelen (sociaal werker / rouw therapeut) en ervaringsdeskundigen in een sfeer van vertrouwen en veiligheid. In de bijeenkomsten worden verschillende thema's besproken.
  • Wat is rouw eigenlijk en hoe kan dit eruit zien
  • Hoe kun je er mee omgaan,
  • Omgaan met reacties van anderen
  • Zorgen voor jezelf / en/of de ander
  • Welke gevoelens spelen een belangrijke rol,
  • Tegen welke praktische zaken loop je aan?
  • Welke stappen kun je zelf zetten om de draad van het leven weer op te pakken
Ook wordt er tijdens een bijeenkomst een workshop “Rouwverwerking Troost” gegeven door Preventieteam Lentis.

Wil jij in contact komen met mensen die begrijpen hoe jij je voelt?
Denk je dat deze groep jou verder kan helpen in jouw proces?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met: