Deelslee is in 2020 in Stedum opgericht door de voormalige Gemeente Loppersum in samenwerking met de dorpsverenigingen, de energiecoöperaties en de zorgcoöperaties. Nu in staan er in de meeste van onze dorpen twee auto’s.

Wij zijn geen bedrijf, we zijn een coöperatie die volledig draait op de inzet van zo’n vijftig enthousiaste vrijwilligers.

Door een abonnement te nemen kun je meedoen. Als je je aanmeldt komt binnen twee dagen een vrijwilliger langs om uit te leggen hoe de app van ‘OnzeAuto’ werkt. Twee uur later krijg je een bevestigingsmail en kun je je eerste auto reserveren.

Voor meer info www.deelslee.nl 

Wie rijdt er in een DeelSlee?
Steeds meer mensen ontdekken de DeelSlee: niet alleen senioren die hun (tweede) auto wegdoen, ook gezinnen die hun tweede auto niet meer vervangen omdat ze die eigenlijk alleen maar gebruiken voor de ‘piekmomenten, en jongeren die zich nu de vrijheid van een ‘eigen’ auto kunnen veroorloven .

Je kunt ook een voordelig dagje uit met het hele gezin: afhankelijk van het abonnement heb je voor €40 of €60, inclusief alle kosten, de hele dag de beschikking over een DeelSlee. Kies uit de compacte Zoë voor regionale bestemmingen of de luxe ID3 voor langere afstanden.


Harry werkt als vrijwilliger bij DeelSlee:
"Een van mijn taken is het bezoeken van mensen die zich aangemeld hebben.
Het is een flinke klus, maar je leert de dorpen rond Loppersum goed kennen en je spreekt veel leuke mensen.

De ene keer spreek je een jongeman die al volledig op de hoogte is omdat hij al bij een maatje in een Deelslee heeft gereden. Een andere keer zit je bij een ouder stel aan de keukentafel en begin je met het laten zien van de app.
‘Willen jullie ook even rijden, ik ben met de Zoë.’

We stappen in en rijden naar de ID3 aan de andere kant van het dorp. Ze kunnen die auto met mijn telefoon openen en halen de aansluitkabel van de laadpaal. De auto is voor een half uur gereserveerd en dus toeren we nog even door de omgeving. Vaak is het even wennen aan de automaat, maar zonder uitzondering zijn ze verrast door comfortabele rijeigenschappen.

De meest bijzondere ervaring was een bezoek aan een jong stel dat midden in een verbouwing zat. De voordeur was geblokkeerd en dus ging het gesprek via een open bovenraam waarbij de aanmelder in de vensterbank stond."

Voor meer info www.deelslee.nl