Op dinsdag 5 maart is het Dorpsloket Loppersum van start gegaan. 

Het Dorpsloket Loppersum is een initiatief van Stichting Dorpsbelangen Loppersum en Zorgcoöperatie Loppersum en wordt ondersteund door Cadanz Welzijn.

Het Dorpsloket Loppersum is er voor vragen op het gebied van wonen en leven. Langer in je eigen huis blijven wonen is voor de meeste mensen een aantrekkelijk vooruitzicht. Het levert echter ook vragen op over zelfstandig thuis wonen en het welzijn als sommige dingen moeizamer gaan.

Er zijn in Nederland en in de gemeente Eemsdelta veel voorzieningen en regelingen. Toch kan het moeilijk zijn om in dat doolhof de juiste weg te vinden om voldoende ondersteuning te krijgen en deel te nemen aan activiteiten.

Wij, Wilma, Gera, Trea, Margreet, Krijn, Marianne en Annette, willen u graag op weg helpen door aandacht te hebben voor wat u nodig heeft en samen te kijken hoe u dat kunt regelen. We kunnen u informatie geven en samen met u kijken welke persoon of welke organisatie u zou kunnen ondersteunen.

We zijn de afgelopen maanden een aantal keren bij elkaar gekomen om ons voor te bereiden en hebben er veel zin in om te starten. We hebben informatie gekregen over wat welzijnsorganisatie Cadanz allemaal te bieden heeft, hoe de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) werkt en wat er allemaal in Loppersum beschikbaar is.

Iedere dinsdag zijn we van 10.00 tot 12.00 uur te vinden in de bibliotheek. Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon eens langs om kennis te maken met ons en het Dorpsloket Loppersum, ook als u nog geen vragen heeft.